Mange mennesker tror, at coaching kun hører til sportens verden eller at coaching er det samme som en samtale hos en psykolog. Det kunne ikke være mere forkert. Coaching kan bruges i mange forskellige kontekster.

I slutningen af 1920’erne begyndte man at bruge coaching i sportens verden. Men omkring 1990’erne blev coaching mere udbredt inden for erhvervs- og organisationsverdenen.

John Whitmore, en af coachingens grand old men, har defineret coaching I sin bog Coaching på jobbet, som:

”Coaching er at låse op for et menneskes potentiale til at maksimere egne præstationer. Det er at hjælpe mennesker til at lære frem for at undervise dem.”

ICF (International coaching federation) definerer coaching som et partnerskab med dig, hvor du gennem en udfordrende og kreativ proces, bliver inspireret til at maksimere dit personlige og professionelle potentiale.

Med andre ord er coaching en ligeværdig samtale, der støtter dig i at finde svarene indefra. Det er ikke rådgivning eller et kvikfix, men en proces, hvor du bliver nysgerrig på dig selv, og får skabt større bevidsthed på dine mønstre og handlinger eller mangel på samme. Derudover frigør coachingprocessen ofte uudnyttede potentialer til fantasi, produktivitet og lederskab.


Coaching er både for dig, der er ny leder og dig, der er en erfaren leder.

Som leder forventes det, at du både har styr på drift og personaleledelse. Du skal kunne kommunikere ordentligt, efterleve virksomhedens værdier og krav, samtidig med at du skal være en del af teamet.

Af egen erfaring ved jeg, at det er en svær balancegang hvor man som leder ofte må gå på kompromis med sine egne værdier.

Som ny leder oplevede jeg, hvor ensomt det kunne være, og hvor meget  fokus, jeg havde på at præstere. Derudover var det nyt og skræmmende  at få kraftfuldt kommunikation til at harmonere med mit ønske om, at medarbejderne skulle kunne lide mig.

Der ville jeg have ønsket en coach ved min side, for der var mange ting, jeg ikke havde lyst til at involvere min leder i af frygt for at virke sårbar,

når jeg syntes, at noget var svært?

Og det medførte at jeg tabte mig selv i jagten på at blive en fantastisk leder

Hvor står du i dag som leder?

Står du stærkt eller har du brug for sparring til at stå endnu stærkere i dig selv eller dit lederskab?

Når jeg coacher en leder, er det meget forskelligt, hvor lang tid vores samarbejde varer. Men fælles for alle forløb er, at de er tilpasset den enkelte.

Jeg starter dog altid med en gratis og uforpligtende strategisamtale, for at sikre, at jeg er den rigtige sparringspartner.

Derfor kan du altid få en gratis snak.

Du kan kontakte mig via tlf. 20 81 61 38 eller via mail mindfree@mail.dk, så finder vi en løsning der passer dig.

Se mere

Hvad skal I gå efter, når I har brug for en teamcoach? Teamcoaching er en udviklingsform, der støtter teamet og de enkelte teammedlemmer i at blive et High

Mange mennesker tror, at coaching kun hører til sportens verden eller at coaching er det samme som en samtale hos en psykolog. Det kunne ikke være mere forkert.